luni, 10 ianuarie 2011

"Vom muri si vom fi liberi"?!


"Adevarat, adevarat, va spun". le-a raspuns Isus: ca oricine traieste in pacat, este rob al pacatului... Deci, daca Fiul va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi"
Ioan 8:34,36

Acesta a fost unul din sloganurile care au fost foarte auzite in zilele Revolutiei din '89! Multora li s-a si intamplat (de-a dreptul) acest lucru, dar nu stiu daca au si murit liberi. Domnul cu certitudine stie, inclusiv, cei ce nu mai sunt printre noi. Bineinteles ca nu o sa vorbesc despre Revolutie si idealurile ei, ci am vrut sa arat ca moartea care a venit in urma pacatului, nu te poate elibera de nimic. Prin intermediul mortii, omul inceteaza de a mai putea face ceva pentru viitorul lui. Si ceea ce este cel putin la fel de important, nimeni nu mai poate face nimic pentru cel ce a murit!
Libertatea, mai precis adevarata libertate (si aici am in vedere libertatea, asa cum o arata Sfanta Scritpura) nu poate fi castigata decat, atata timp cat esti in viata!
Oamenii atunci cand se gandesc la libertate, se gandesc la libertatea unei tari, la libertatea de a circula, la libertatea de a spune ce vor, la libertatea de a face ce vor, etc.
Domnul nostru Isus Hristos, ne vorbeste de o libertate care transcende aceasta viata! El surprinde (ba chiar si-a intrigat auditoriul) atunci cand a spus ca adevarata libertate, este practic eliberarea de sub puterea pacatului (vezi Ioan 8:31-36). Cat de puternic ii tine pacatul, inlantuiti pe oameni! Pacatul este inchisoarea la purtator! Este cel care te robeste, crancen! Te tine rob, tarandu-te in moarte vesnica. Pacatul este boldul mortii (1 Corinteni 15:55).
Ceea ce este, cu adevarat extraordinar, dar intr-un fel atat de dureros, este ca, pentru ca omul sa poata scapa de robia pacatului, Domnul Isus, a trebuit sa plateasca cu propria viata! Pentru mine, si pentru orice fiinta umana!
As vrea sa te intreb pe tine care esti al Domnului: cat de mult apreciezi libertatea pe care ai primit-o, crezand in Domnul Isus?
De asemenea, as vrea sa te intreb pe tine, care inca, nu esti al Domnului: Constientizezi cat de periculos este pacatul in care traiesti? Sau continui sa te lasi pacalit de invataturile, care spun ca tu poti sa rezolvi problema celor care au murit inaintea ta, legat de mantuirea lor, cu fel de fel de pomeni si ritualuri, etc. si ca de asemenea altii iti vor rezolva problema mantuirii, dupa ce vei muri? Prietene, Sfanta Scriptura spune cu totul diferit de cum ai fost invatat de traditie si de alte invataturi omenesti care sunt contrare invataturii biblice. Te invit sa crezi ce spune Domnul Dumnezeu prin intermediul Sfintei Scripturi. Alege libertatea pe care doar Domnul Isus ti-o poate darui si care-ti asigura si vesnicia alaturi de Domnul Dumnezeu! Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius

Niciun comentariu: