joi, 27 ianuarie 2011

Fericirea dezideratul cel mai respins, de cautatorii de fericire! II

Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu: Pe Domnul Dumnezeu Il fac locul meu de adapost, ca sa povestesc toate lucrarile Tale.
Psalmul 73:28


Am constatat un lucru: Cea mai nefericita fiinta din Creatie este Diavolul! Din momentul in care si-a dorit sa fie deopotriva cu Domnul Dumnezeu, si-a pierdut fericirea! A inlocuit fericirea, cu satisfactia de a-i vedea pe toti ceilalti nefericiti... Cu certitudine, nu-i place ca omul sa fie fericit! El ne-a furat fericirea, in gradina Edenului (dar trebuie sa fim sinceri: cu concursul nostru la greu!). In dragostea Sa Dumnezeu a vrut (si vrea) sa ne readuca fericirea...acea fericire care ne insoteste in toate, dar absolut, in toate momentele vietii noastre, mai placute sau mai putin placute...
De dimineata pana seara, zi de zi an de an, in fine, cate zile are omul, aceasta este otrava care se picura in fiinta omului de catre Diavol si anume, ca nu exista nici o sansa pentru om ca sa fie fericit! Sau daca vrea sa fie fericit, trebuie sa faca acest lucru, pe cont propriu. Tine-l departe pe om de Dumnezeu sau rupe-l pe om de El si asta este formula cea mai sigura de a nu fi fericit! 
Este foarte adevarat, ca omul, s-a nascut intr-o lume coplesita de nefericire, din cauza acelei alegeri (nefericite, voila) de la inceputul Creatiei! Dar cum am aratat in cealalta postare pacatul este cel care ne-a adus in starea de nefericire, dar prin ispasirea pedepsei de catre Domnul Isus Hristos, pentru intreaga lume, fericirea este posibila! 
As aminti de un personaj, din Sfanta Scriptura care iubindu-l pe Domnul Dumnezeu (implicit, iubindu-si semenii) a intrat in "colimatorul" Diavolului (fiinta atat de nefericita) si atat de mult l-a urat, incat s-a hotarat sa-l piarda. Asa ca s-a prezentat inaintea Domnului, acest pârâş si ca sa aiba o "sansa" la a-l "indupleca" pe Domnul, l-a atacat intai chiar pe El, acuzandu-I ca daca Iov este fericit, este pentru ca l-a  ocrotit si l-a binecuvantat  (de parca nu asta face Domnul cu fiecare din noi, in parte, numai ca, din nefericire, din cauza pacatului, nu vedem acest lucru) (vezi Iov 1:10). In fine, Domnul a ingaduit ca Iov sa treaca prin acea experienta, prin care Diavolul sa-l duca in starea de a-L blestema sau de a-L vorbi de rau pe Domnul, folosindu-se pana si de sotia lui, pentru aceasta. 
Diavolul a crezut ca fericirea lui Iov era legata de bogatie, de o familie fericita cu copii la casele lor, de un nume bun sau de sanatate. Nimic din toate acestea! Fericirea lui Iov, era legata de trairea intr-o teama sfanta de Domnul si de abaterea de la rau, ca si rob al Lui! (vezi Iov 1:8). S-a inselat, asa cum s-a inselat, ori de cate ori a crezut ca se poate pune cu Dumnezeu! Atitudinea lui Iov, a aratat cat se poate de clar, ca fericirea lui nu a fost legata de cele relatate de mine, mai sus: ""Vorbesti ca o femeie nebuna! Ce! Primim de la Dumnezeu binele, si nu primim si raul?" In toate acestea, Iov n-a pacatuit deloc cu buzele lui." (Iov 2:10) Care a fost sfarsitul lui? Pai a murit batran si satul de zile, nu inainte de a fi binecuvantat de Domnul, incredibil. Cititi Iov 42:10-17 si veti vedea cum Domnul i-a dat indoit decat ceea ce a pierdut. Ma grabesc sa afirm ca si daca finalul oamenilor nu este ca al lui Iov (ei apartinand Domnului) asta nu inseamna ca vesnicia nu si-o vor petrece fericiti (cum altfel) in prezenta Lui!
Te intreb pe tine, care spui ca esti al Domnului: esti fericit? Ceilalti cu care vi in contact pot sa se molipseasca de fericirea ta? Sau se intampla ca te molipsesti tu de nefericirea celor care, inca, nu apartin Domnului? 
Pentru tine, care inca nu apartii Domnului, asa cum este definita aceasta apartinere, de Sfanta Scriptura, citeste-o si convinge-te singur de cele relatate de mine, daca vrei sa beneficiezi de adevarata fericire! Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!



Niciun comentariu: