vineri, 21 ianuarie 2011

Tot raul spre bine?! II


...Daca Dumnezeu este pentru noi, cine va fi impotriva noastra?
Romani 8:31

Banuiesc, ca stiti ca nu doar cei fara de Dumnezeu (din perspectiva biblica) se intreaba, de ce li se intampla lucruri neplacute?! Dar daca respectivii au, sa spun asa, un fel de scuza, cei ce sunt ai Lui nu au nici o scuza! De ce? Ieri am pus ca si motto acel verset 28 din Romani 8 unde printre altele ni se spune ca toate lucrurile, lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. TOATE! Ba as putea spune ca, cele mai putin placute noua, in mod normal, ar trebuie sa lucreze mai mult. De ce?
1. Pentru ca, fiind in mijlocul problemei, noi nu disperam ca si ceilalti, ci indreptandu-ne privirile spre El, stam linistiti pentru a astepta ca El, sa ne rezolve prblemele! Sa nu inteleaga cineva ca stam pasivi... pur si simplu ne punem increderea in promisiunile pe care Domnul le-a lasat pe paginile Sfintelor Scripturi, insusindu-ni-le!
2. Pentru ca, si daca nu ne rezolva problemele, Domnul vrea sa-si scoata slava, prin faptul ca noi am crezut rugaciunea prin care I-am spus: faca-se voia Ta!
3. Pentru ca primesti putere de la El, sa poti sa Il slavesti, in orice conditii, indiferent daca Domnul face sau nu dupa cum ai dori tu! Practic, noi nu ne vaicarim, nu intram in panica, in disperare (asa cum am aratat si mai sus), ci in liniste, cu seninatate, cu pace, Il adoram pe Cel ce a luat asupra Lui moartea, pentru ca noi sa putem sa traim vesnic!
4. Pentru ca Il credem pe Cuvant! Tot ce spune Domnul este da si amin! Chiar daca nu intelegem toate lucrurile (suntem limitati din pricina firii pamantesti) uitandu-ne in Sfanta Scriptura, am putut sa vedem ca in nici o situatie Domnul nu i-a mintit pe cei care si-au pus increderea in Cuvantul Sau: Dumnezeu nu a mintit si nu minte!
As vrea sa va amintesc, doar un moment din viata celor care fiind ai Domnului, au fost gata sa plateasca cu viata, decat sa se indoiasca de cuvantul Domnului Dumnezeu. In cartea Daniel, printre altii ni se spune despre 3 tineri, care pentru ca au refuzat sa se inchine unui idol de aur chiar daca asta ar fi insemnat moartea lor, au mers pana la capat. Este un moment, dramatic in care cei trei tineri, cu toate presiunile iminentului pericol, au spus: "Iata, Dumnezeul nostru, caruia Ii slujim, poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate. Si chiar de nu ne va scoate, sa stii, imparate, ca nu vom sluji dumnezeilor tai, si nici nu ne vom inchina chipului tau de aur, pe care l-ai inaltat!" Daniel 3:17-18. Va las placerea sa vedeti ce s-a intamplat cu cei 3.
Si exemplele pot continua, dar va incurajez sa cititi pentru cei care nu ati citit niciodata aceasta carte Daniel, in integralitatea ei, dar si pe ceilalti, care poate ati uitat sa va puneti increderea in El, pe deplin!
Dragul meu, pentru tine, care poate nu gasesti solutii la problemele atat de dramatice ale vietii, te incurajez sa-L primesti pe Domnul Isus Hristos, ca Domn si Mantuitor al vietii tale. Spune atat de clar Cuvantul ca, "El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre" si ca "Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti!" Isaia 53:5. Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!


Niciun comentariu: