marți, 18 ianuarie 2011

Moartea poate fi reabilitata?!


"Cel ce va birui, nicidecum nu va fi biruit de moartea a doua moarte."
Apocalipsa 2:11

Da, as vrea sa vorbesc despre moarte. O moarte de care Domnul a vorbit, pana ca omul sa pacatuiasca! O moarte care a fost "legata" de ascultare. Moartea a fost ca si celula de cancer! Fara sa ma pricep la medicina, am auzit ca celula cancerului exista in fiecare om, doar ca la putine persoane se declanseaza, in anumite conditii speciale (diferite accidente, uzitarea de medicamente in mod gresit, etc. ) Pentru ca moartea sa nu se declanseze ar fi trebuit sa se intample un singur lucru: omul sa asculte de porunca Domnului! O moarte care s-a abatut asupra lui, doar atunci cand a pacatuit (nu a ascultat de porunca Domnului)! S-a declansat cancerul! Si de atunci omul plateste acest pret! Moartea se manifesta in doua dimensiuni:
1. Moartea fizica, numita, sa spun asa, si prima moarte, cand sufletul paraseste trupul;
2. Moartea spirituala, numita moartea a doua, care ea de fapt este cumplita, pentru ca are de-a face cu despartirea pentru totdeauna de Faţa Domnului Dumnezeu! Si asta nu oriunde, ci in Iad: un loc pregatit Diavolului si ingerilor lui (Matei 25:41)! Aceasta este si moartea care in esenta conteaza! Fara sa intru in prea multe amanunte, vorbim despre drama in care omul a intrat de buna voie!
Domnul Dumnezeu l-a creat pe om ca acesta sa se bucure si el a ales sa se intristeze!
Si totusi, Domnul stiind ce are sa se intample, a avut pregatit planul prin care sa-L ajute pe om sa revina la bucurie de la inceput!
As vrea sa-ti spun iubit cititor ca poate esti in categoria celor care crezi ca odata ce ai murit s-a terminat totul! Mare inselaciune! Nu esti un animal (asa cum s-a chinuit Darwin si toti acolitii sai (manipulati desigur de acelas Sarpe, care i-a ispitit pe Adam si Eva) sa te convinga) ci esti creat din tarana pamantului, dar, atentie, tie, ti-a fost suflata, suflare de viata si in felul acesta ai devenit un suflet viu. Sufletul tau, dupa ce vei muri (prima moarte) la ziua judecatii va sta in faţa Ziditorului, ca sa dea socoteala de viata pe care ai trait-o, dupa care va trece in a doua moarte, daca viata ta, a fost una fara de Domnul Dumnezeu!
Si cand spun fara de Domnul Dumnezeu, ma refer la respingerea ofertei pe care Domnul a facut-o omului pentru ca acesta sa reintre in bucuria de la inceputul creatiei. Oferta? Este in persoana Fiului Sau, Domnul Isus Hristos! Vestea exceptional de buna este ca in felul acesta vei fi ferit de moartea a doua!
Ba mai mult, moartea este reabilitata pentru cei mantuiti, aceasta devine un somn! Nu-l mai ingrozeste pe cel salvat, pe cel ce si-a pus prezentul si viitorul vietii sale, in mana Celui ce a biruit moartea la Cruce!
P.S. Pentru tine care poate inca nu stii, sinuciderea este pacat de moarte! Te duce in Iad! Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!

Niciun comentariu: