miercuri, 26 ianuarie 2011

De ce atat de putin, sau cand se intampla, de ce nu pe El?!

Totusi Tu esti Cel Sfant, si Tu locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel.
Psalmul 22:3


Este o tema foarte scumpa mie... si anume lauda la adresa Domnului! Cantare de lauda. Cu alte ocazii, am mai amintit despre faptul ca omul a fost creat spre a se bucura de Domnul, spre a-L slavi... asta intr-o ascultare deplina de El.
O prima constatare, pe care as vrea sa o fac, este ca lauda-i strans legata de ascultare! Si spun asta, la modul general pentru ca in fiinta umana a fost pusa inchinarea. Din cauza liberului arbitru,  omul este cel care decide de cine asculta... pentru ca de cine asculta, pa acela-l va lauda sau aprecia. Nu se poate sa spui ca asculti de Dumnezeu si tu sa-l lauzi pe Diavol, sau pe aliatii lui: firea pamanteasca si lumea (sistemul de valori al lumii, nu lumea in sensul multimilor sau indivizilor).
Sa ne intelegem: Diavolul de la bun inceput, a vrut sa fie deopotriva cu Domnul Dumnezeu (vezi Isaia 14:13-14) adica a vrut sa primeasca si el, ceea ce era de dat doar Domnului Dumnezeu! Numai ca siretenia Diavolului, consta in faptul ca pana la final, el cel Viclean (e unul din numele lui) va confisca toata inchinarea! Toata lauda. Nu se va opri, pana nu te va subjuga deplin! El nu-l lasa pe cel, ce a fost al lui sa-i scape printre degete! Cel ce-asculta de Domnul Dumnezeu il va lauda pe El. Inseamna ca si-a dat seama de viata traita fara de Dumnezeu este o viata cu un final cumplit: Iadul. O viata cu El, este cu un final absolut fantastic: Cerul.
Te-ai gandit vreodata ca toate cantecele pe care le-ai cantat sau ascultat pe la chefuri, si nu numai, nu l-au onorat pe Dumnezeu? Poate ca nici nu ai stiut ca Dumnezeu locuieste in mijlocul laudelor (vezi motto-ul), dar la adresa Lui bineinteles! Ai fost obisnuit sa crezi despre Dumnezeu, ca este doar cu o putere nelimitata, ca trebuie sa te ajute cand ai nevoie, ca poti sa-L injuri ori de cate ori, ceva nu-ti merge in viata? 
Oamenii fac orice, numai sa nu-L laude pe El. Se lauda pe ei insasi, unii pe altii (mai ales daca le iese ceva din respectiva lauda) de cele mai multe ori chiar pe Diavol chiar daca nu sunt constienti de asta. Atata timp cat omul este tinut departe de prezenta lui Dumnezeu (prezenta care, natural te pune in starea de lauda) Diavolul si-a atins tinta! Diavolul il tine departe de Dumnezeu prin intermediul pacatului. 
Ca sa scapi de pacat, cheama-L pe Domnul Isus, in viata ta ca Domn si Mantuitor! De ce sa nu-I dai cinstea si lauda care I se cuvin? Le merita din plin, pentru cate a facut pentru tine! 
Pentru tine dragul meu, care spui ca-L iubesti pe Dumnezeu, lauda este importanta? Sau ai inceput sa obosesti in a-L proslavi? Ti se pare cumva ca nu se merita? A mai scazut  focul si intensitatea laudei? Cand te vede, cel care nu-l cunoaste pe Domnul in mod personal, se molipseste de la tine in a-si dori sa-l laude pe Domnul? Sau deja te-a cucerit cu ultimele lui cantece despre bani, putere si nefrica de dusmani, cantate de manelisti, etc.? Se merita?
P.S. Interesant cand a ingaduit Domnul sa scriu in legatura cu aceasta tema: intr-o zi in care cu 22 (si mai bine) de ani inainte, era omagiat si paraomagiat Nicolae Ceausescu, un om care s-a crezut un fel de dumnezeu.
Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius! 

Niciun comentariu: