marți, 4 ianuarie 2011

Fericirea, dezideratul cel mai respins, de cautatorii de fericire!


Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El!
Psalmul 34:8

De ce? Pentru ca este cautata, acolo unde ea nu exista cu adevarat! A, surogate? Cu toptanul!
Asa cum se stie, totdeauna Diavolul a venit cu contraoferte la ofertele lui Dumnezeu in toate domeniile vietii omului! Fericirea nu face exceptie! Ba cred, ca este cea mai atacata si cea mai sufocata de "fericirile" cu care vine Diavolul in intampinarea omului, om, care atunci cand a fost creat, a fost creat sa fie fericit (nu tu blestem, nu tu boala, nu tu suferinta, nu tu vrasmasie, nu tu truda implicit sudoare si ca sa inchei, nu tu moarte!) !
Pai, hai sa vedem cateva din "fericirile" oferite de Diavol intretinute de lumea pervertita de pacat si de propria noastra fire pamanteasca, aliatii de baza ai Diavolului: sa ai cat mai multi bani ("care nu aduc fericirea dar care o sustin" cum spunea un sugubat, care cu certitudine nu-l cunoaste pe Dumnezeu, cat de cat, macar) sa ai putere cat mai mare (sa controlezi viata celorlalti... facand ceea ce nici Domnul Dumnezeu nu face!), sa experimentezi cat mai mult sex (cel din afara casatoriei, sau chiar in cadrul ei cu alte persoane decat partenerul/partenera de viata), sa-ti satisfaci propriile pofte (altele decat cele sexuale, de care am amintit deja).
In jurul "fericirilor" de mai sus, graviteaza fericiri care sunt mai marunte (sa ai un serviciu, sa ai o familie unita, sa nu te doara maseaua, sa nu te stranga pantoful, etc.) dar care la randul lor, concura la acoperirea adevaratei fericiri, care nu poate veni decat de la Dumnezeu! Deci:
Adevarata fericire, este cea care se manifesta si pe acest pamant, dar care iti asigura "transferul" in vesnicie alaturi de Dumnezeu!
Fericirea este in Dumnezeu! Dumnezeu a daruit-o omului atunci cand l-a creat! Omul si-a pierdut-o atunci cand a pacatuit!
Pentru ca omul sa-si recapete adevarata fericire (repet: fericire pierduta din cauza pacatului), trebuie sa se impace cu Domnul Dumnezeu!
Traim aceasta stare absolut incredibila: omul cauta fericirea (cu disperare, as putea spune) oriunde, ba chiar tot timpul, numai la Domnul Dumnezeu nu! Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!

Niciun comentariu: