duminică, 9 ianuarie 2011

Ce cauti pe acest pamant?


Dupa aceea, am auzit in cer ca un glas puternic de gloata multa, care zicea: "Aleluia! A Domnului, Dumnezeului nostru, este mantuirea, slava, cinstea si puterea"!
Apocalipsa 19:1

Cei mai multi din aceasta lume, se scarpina, in cap, pentru ca nu prea stiu ce sa raspunda! E putin de mirare, cand raman blocati si dintre cei care spun ca Il cunosc, sau spun, ca, cred in Domnul Dumnezeu! "Pai habar nu am, nu eu am decis sa vin pe acest pamant", ar spune un om care nu crede in Domnul Dumnezeu sau unul care crede doar formal, sau din superstitie (aici ii includ pe toti cei care spun ca cred in Domnul Dumnezeu dar si in astrologie, ghicit, in ghinionul adus de pisica neagra care-ti taie calea, etc.) in El.
Ei bine, omul a fost creat de Domnul Dumnezeu, asa cum vedem in Sfanta Scriptura, pentru ca sa-I dea slava! L-a creat pe om pentru ca sa se bucure de el. L-a creat ca sa demonstreze intregii creatii ca si o fiinta complet lipsita de putere, poate sa-L iubeasca! Ba mai mult, s-a vazut cat se poat de clar ca fiinte, cu ceva mai multa putere decat oamenii (si aici ii am in vedere pe ingeri) au ales sa se razvrateasca impotriva Domnului! Mai precis, o treime dintre acestia in frunte cu Diavolul, care avusese o pozitie atat de privilegiata inaintea Domnului Dumnezeu!
Da, Domnul Dumnezeu, l-a creat pe om sa Il slaveasca! Sa se bucure la randul lui de Domnul Dumnezeu! Nu e nici o gluma a Domnului! Ce trebuia sa faca omul in gradina Edenului? Nu doar sa admire lucrarea lui Dumnezeu? Nu doar, sa-L admire pe cel ce l-a creat? Nu doar, sa i se inchine plin da recunostinta Celui ce i-a facut aceasta onoare imensa? Dragii mei, omul fusese imracat cu slava! Omul ce-a decis? Sa asculte de indemnul sarpelui! Adica, sa nu-i mai admire creatia! Dar ce-i mai dureros, sa nu-L mai slaveasca pe El! Si ca raul sa fie cat mai mare, oamenii se slavesc unii pe altii si toti pe Diavolul!
Frate si sora, cum stai cu slavirea Celui ce merita toata slava si cinstea?
De asemenea, te intreb iubit cititor, care inca nu te-ai hotarat pentru a face cel mai important gest din viata ta pe acest pamant si anume sa-L chemi pe Domnul Isus in inima ta ca Domn si Mantuitor: tu stii ca ai fost creat sa-L slavesti pe Domnul Dumnezeu? Nu vei putea sa faci acest lucru decat daca-I apartii Lui. Duhul sfant este Cel ce te va ajuta in aceasta directie! Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!

Niciun comentariu: