sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Ce-i mai buna decat toate?


Si Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov, cu o buba rea din talpa piciorului pana in crestetul capului. Si Iov a luat un ciob sa se scarpine, si a sezut pe cenusa.
Nevasta i-a zis: "Tu ramai neclintit in neprihanire ta! Blastama pe Dumnezeu si mori!"
Dar Iov i-a raspuns: "Vorbesti ca o femeie nebuna! Ce! Primim de la Dumnezeu binele, si nu primim si raul?" In toate acestea, Iov n-a pacatuit deloc cu buzele lui.
Iov 2:7-10

Sa nu-mi spuneti ca nu ati raspuns, cel putin in prima fractiune de secunda: sanatatea! Si sa fim sinceri, oamenii se gandesc, la sanatatea fizica! Este atat de dorita aceasta sanatate! Si bineinteles ca nu este rau sa ne-o dorim.
Domnul Isus a insanatosit atatia oameni. Dar se scapa din vedere un lucru: ca Mantuitorul a avut grija sa atraga atentia asupra sufletului, care trebuie sa fie manutit si care odata mantuit sa se pastreze sanatos!
Epistolele pauline in majoritatea lor printre altele se termina, si cu urari de sanatate! Si totusi: Nu sanatatea (repet, in sensul ei fizic) este cea mai buna dintre toate, ci mantuirea sufletului! Nu-ti ajuta la nimic sa fi de ex. toata viata sanatos, sa sfarsesti viata sanatos tun fiind, dar sa-ti petreci vesnicia departe de Faţa Domnului, adica in iad. Asa cum nici reversul nu e valabil: poti sa fi bolnav toata viata si daca nu te-ai impacat cu Domnul, nu vei fi mantuit. Cu saracia? Aceeasi poveste. Saracia si boala nu te duc in Cer. Ci doar credinta in Domnul Isus Hristos, ca Domn si Mantuitor al sufletului tau!
Daca nu-ti vezi sufletul, nu bolnav, ci de-a dreptul mort in pacatele sale, nu poti sa faci pasul spre salvarea lui. Asa ca, cea mai buna dintre toate, este mantuirea! Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!

Niciun comentariu: