miercuri, 6 aprilie 2011

Cum sa nu faci! (Studiu de caz)

De aceea, lasati-va de minciuna:"Fiecare din voi sa spuna aproapelui sau adevarul", pentru ca suntem madulare unii altora
Efeseni 4:25 


Pe un site crestin am avut o discutie cu cineva legat de abordarea unei probleme intr-un mod cat se poate de eronat. Asa ca, pentru ca s-a intamplat, sa nu pot posta mesajul acolo, nu din pricina vre-unei piedici din partea admin-ului acelui site, ci din motive care-mi scapa, m-am gand sa postez la mine pe blog acel mesaj, si sa dau link-ul pe acel site, pentru a putea si respectivul sa aiba acces la cele spuse de mine. Dar pentru ca sunt interesat sa invatam ceva din toata aceasta situatie, am scos numele respective, pentru ca repet, sunt interesat sa vedem cazul in speta. Deci:
@(aici e un nick)... tu tot vorbesti de ceea ce spune Biblia... dar chiar stii ce se spune acolo?Oare degeaba Sf. Scriptura spune ca: "Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustra-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai câştigat pe fratele tău. Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de biserică, să fie pentru tine ca un păgân şi ca un vameş.” ? Mt.18:15-17Deci: poate-mi arati si mie acele versete, texte, prin care ce-a facut acel domn, este biblic! Tu intelegi in esenta unde te-ai incurcat atunci cand ai sustinut o cauza? Hai sa-ti explic, poate vei intelege cum stau lucrurile si pe viitor vei fi mai atent: Atunci cand cineva vine cu o acuzatie, trebuie sa fie atent sa o si poata proba. Daca nu este capabil sa faca asta si doar vrea sa traga un semnal de alarma poate sa puna acea problema la modul general, fara sa vina cu nume, etc. In lume, poti sa platesti foarte scump, atunci cand faci afirmatii mincinoase despre o alta persoana. Iti suna cunoscut? In ce ma priveste, nu am in vedere sa-i cer daune morale, dandu-l in judecata pentru ca si-a permis sa minta de la un capat la altul.  Nici macar nu are rost sa ma enervez cand vad ca doar pentru ca are niste frustrari si neimpliniri personale murdareste in stanga si in dreapta. Doar pentru ca spune: “Fratilor de ce as minti?” asta nu inseamna ca automat si spune adevarul! Cum isi probeaza afirmatiile? Daca eu as afirma despre tine, ca esti un escroc si jumatate cum te-ai simti?
Dar nu, tu te grabesti sa spui ca da, e foarte bine ca procedeaza asa! Din cele spuse de tine la sfarsitul ultimei postari, se pare ca ai trecut printr-o situatie similara cu aceea prin care doar pretinde ca a trecut d-nul X. Poate ca in ceea ce te priveste o fi adevarat, dar vad ca nu te-ai apucat sa arunci cu anatema conducerii din acea Biserica! De ce nu ai facut tu acest gest? In schimb il incurajezi pe acest domn sa faca ceea ce face. Pai asa nu se poate prietene.De asemenea, este de-a dreptul halucinant, sa citesc urmatoarele randuri pe care le-ai postat: “Biblia spune ca atunci cand asculti o cauza ii dai dreptate celui ascultat?!?! Nu mai spune! Imi dai si mie acel pasaj? In schimb eu iti pot spune, ce afirma pana si cei din lume (repet, din lume, prietene), asa de incalzire: “Audiatur et altera pars” (Sa fie ascultata si cealalta parte) care, intre noi fie vorba, este luata tot din principiile biblice. Si acum, hai sa vedem ce spune si Sfanta Scriptura: “…sa nu faci o marturisire mincinoasa” Mt.19:18, Mc.10:19, Lc.18:20, Rom.13:9 sau “Impotriva unui presbiter sa nu primesti invinuire decat din gura a doi sau trei martori” 1Timotei 5:19 Te intreb: nu crezi ca in loc sa cautionezi o mizerie, puteai sa faci un minim gest si anume sa-ti pui aceasta intrebare: “Fratele asta pe ce baza aduce aceste acuzatii? Daca cumva minte? Vad ca cele spuse de el sunt foarte PRO DOMO (indreptate spre el insusi)” Nu, tu ai gasit de cuviinta sa sari la gatul acelei surori, Y care si-a permis sa-i spuna d-lui X, ca nu e in regula ce face.
Continuarea a fost corecta in acea postare. si anume ca nu trebuie sa te apuci sa judeci. Numai ca prietene, tocmai ai facut asta in prima ta postare: “Eu cred ca se cade foarte bine sa se scrie asa ceva,ptr ca am ajuns sa ne complacem in pacat si coruptie si apoi sant multe alte nedreptati care se fac.Cine spune ca nu se cade sa se scrie asa ceva sa citeasca Apocalipsa ce vorbeste Duhul celor 7 biserici”. ?!?!? Deci cand ai spus adevarul? Cand spuneai ca nu te faci judecatorul acestei situatii sau cand spuneai ca e bine ca spune ce spune? Pentru ca nu ai facut nicaieri delimitarea prin care sa spui ca nu ai in vedere numele aduse in discutie de fratele X.
Pe de o parte! Pe de alta parte, nu ti se pare prea mult sa pui alaturi de frustrarile si neimplinirile personale ale unui om care spune ca este credincios, dar isi permite sa minta fara jena, spusele Duhului Sfant? Duhul Sfant este egal dl. X? Nu de alta, dar am citit ce spune Duhul Sfant si nu vad nici o asociere. Poate mi-o arati mai explicit tu.
Domnul sa te binecuvinteze cu acea intelepciune care vine de la El si sa nu te mai arunci in lucruri pe care nu le cunosti, nici macar la modul general, atata timp cat sustii o cauza personala.
P.S. Nu mi-ai raspuns la intrebarile pe care ti le-am pus in prima mea interventie (aici rog alti cititori, sa ma scuze ca nu am mai intrat in acele amanunte care sa-i ajute sa inteleaga despre ce este vorba)
P.S.1 In spiritul a ceea ce ai spus legat de ce are voie dl. X si ce am si eu voie, nu am vazut in postarea ta sa iei foc, ca este urat ca unii frati din adunare sa spuna minciuni la adresa celor ce raspund de bunul mers al lucrarii Domnului. Puteai sa faci asta pentru ca eu tocmai i-am raspuns acelui frate. Asta ca sa vad ca esti impartial. 
P.S.2 Asa cum am mai spus, in ce ma priveste, nu o sa-l dau in judecata pe acel Domn X pentru ca a facut afirmatii mincinoase despre mine, pentru ca Domnul care este de partea mea, imi interzice sa faca asa ceva. Asa ca, daca am scris, ce am scris, a fost pentru a te ajuta sa faci diferenta intre lucruri pe care le poti posta si lucruri pe care nu le poti posta, si asta pentru ca nu-ti da voie Cuvantul Domnului Dumnezeu!
Sper ca ai inteles macar acum, cum stau lucrurile!
Cu dragoste in Hristos, un mantuit prin har, Marius 


2 comentarii:

marinus70 spunea...

Pace frate ,vedeti ca sotia domnului Miloiu vine iar la Biserica Lui Hristos unde ma duc eu cu familia mea,iar a inceput sa se faca vazuta cu prezenta ei,a inceput vechile obiceiuri care le avea sa fotografieze cu fratii si surorile,sa nu lipseasca de la studiul biblic pe care se face la noi la Biserica etc...asa ca cred ca este de cuviinta sa va pun la curent sa nu sa se mai creeze alte dispute pe viitor.

Marius Jiga spunea...

Pentru ca abia acum am vazut raspunsul, va raspund si aici! Deci, va rog sa postati doar daca aveti ceva de comentat la subiect! Toate cele bune!