luni, 1 august 2011

Mi-am vazut nepotelul, doar... mort!


Acum, când a murit, pentru ce să mai postesc? Pot să-l întorc în viaţă? Eu mă voi duce la el, dar el nu se va întoarce la mine.”  2 Samuel 12:23


Avea doar o luna, mai precis, 33 zile! Nu am apucat sa-l vad pana sa moara! Fusese nascut prematur, in conditiile in care cumnata mea, a mai pierdut cel putin o sarcina! S-a nascut si cu destul de grave probleme! Nu intru in amanunte, pentru ca nu asta-mi propun pe acest blog! 
Ceea ce m-a facut sa abordez aceasta problema, a fost ca, nefiind botezat copilasul, nu a mai avut parte de toate ritualurile ortodoxe pentru inmormantare si asta pentru ca, sufletul copilasului va merge in Iad (!?!?!?) 
Nu sunt pentru ritualurile ortodoxe (acelea care nu au la baza doar Sfanta Scriptura, sa fie foarte clar!), daca cineva ar crede ca sunt suparat ca nu s-a facut tot ritualul legat de inmormantare.
Nu ma voi opri nici la botez, (botezul infantil fiind infirmat in Sfanta Scriptura, confirmat fiind doar cel facut in cunostinta de cauza de catre persoana direct implicata).
Vreau sa atraga atentia asupra acestei afirmatii cum ca o fiinta umana care inca nu poate sa deosebeasca binele de rau, care inca nu a pacatuit ci doar s-a nascut in pacat, ar merge in Iad (?!?!) Este o minciuna. De ce totusi se apeleaza la astfel de metode? Poate cu alta ocazie.
Pentru aceasta voi da un pasaj biblic, care sper sa fie cat se poate de concludent si anume din 2 Samuel 12:15-23:
Şi Natan a plecat acasă. Domnul a lovit copilul pe care-l născuse lui David nevasta lui Urie, şi a fost greu bolnav. David s-a rugat lui Dumnezeu pentru copil şi a postit; şi când a venit acasă, toată noaptea a stat culcat pe pământ. [...] A şaptea zi, copilul a murit. Slujitorii lui David s-au temut să-i dea de veste că a murit copilul. Căci ziceau: „Când copilul trăia încă, i-am vorbit şi nu ne-a ascultat: cum să îndrăznim să-i spunem: „A murit copilul”? Are să se întristeze şi mai mult.” [...] Atunci David s-a sculat de la pământ. S-a spălat, s-a uns şi şi-a schimbat hainele; apoi s-a dus în Casa Domnului şi s-a închinat. Întorcându-se acasă, a cerut să i se dea să mănânce şi a mâncat. Slujitorii lui i-au zis: „Ce înseamnă ceea ce faci? Când trăia copilul, posteai şi plângeai; şi acum, când a murit copilul, te scoli şi mănânci!” El a răspuns: „Când trăia copilul, posteam şi plângeam, căci ziceam: „Cine ştie dacă nu Se va îndura Domnul de mine şi dacă nu va trăi copilul?” Acum, când a murit, pentru ce să mai postesc? Pot să-l întorc în viaţă? Eu mă voi duce la el, dar el nu se va întoarce la mine.”
Sa ne intelegem, logic vorbind, David nu se gandea ca se va duce in Iad. Si chiar in spiritul Sfintelor Scritpuri, cum ar putea sa-l judece Dumnezeu pe cineva care inca nu a fost in stare sa inteleaga ce este binele si ce este raul? 
Să nu omori pe părinţi pentru copii şi să nu omori pe copii pentru părinţi; fiecare să fie omorât pentru păcatul lui.
Deuteronom 24:16: 
Da, este cat se poate de adevarat ca din cauza ca s-a nascut in pacat, orice copil, chiar si cand nu constientizeaza face gesturi care sunt in directia a ceea ce Domnul a spus, dar de aici, la a-l judeca pe cineva caruia nu i-a fost pus in fata binele si raul pentru a alege in consecinta, este cale lunga.
Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius 






Niciun comentariu: