miercuri, 16 februarie 2011

Cand suferinta isi spune cuvantul... II

Nu v-a ajuns nici o ispita, care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste putereile voastre; ci impreuna cu ispita a pregatit si mijlocul ca sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda.
1Corinteni 10:13

Cu ceva timp in urma, spuneam ca o sa amintesc si despre alte motive legate de suferinta. Si aceasta este in cazul incercarilor. Prin incercari (oricat de neplacute ne-ar parea acestea) omul este in situatia de a se lasa modelat de Domnul, sau din contra. Dar prin intermediul incercarii, asta este ideea. Este ca acel aur (argint) prin care este curatit de impuritati, atunci cand este trecut prin foc. Caracterul omului este modelat. Indiferent de unde vine incercarea. Este capital sa intelegem ca nu suntem niciodata ispititi (care in esenta este tot o incercare, dar din partea celui rau care ar dori sa ne nimiceasca) sau incercati (atunci cand Domnul Dumnezeu face asta, dar totdeauna din dorinta de a vedea daca, chiar vrem sa ramanem langa El, indiferent de incercari) peste puterile noastre! 
De obicei, nici nu incep bine incercarile, ca ne si vaitam! Nu apuca doctorul, de ex. sa puna bisturiul la infectie, ca si incepem cu "au, au, au". Incercarile sunt cele ce ne califica, daca pot spune asa, atunci cand vrem sa ajutam si pe altii, sa iasa biruitori, din anumite probleme. In sensul, ca ne dau un fel de experienta pe care o putem folosi, ca sa le venim in sprijin altora, ce sunt la inceput de drum, indiferent care ar fi acela. 
Cand Il avem de partea noastra pe Cel care a fost ispitit in toate felurile, dar care nu a pacatuit sub nici o forma, nu avem decat sa ne punem increderea in El, ca nu ne va insela asteptarile, dar mai ales ca ne va ajuta, cu o eficienta maxima, in orice problema am avea sau l-am implica in orice problema a prietenilor si cunoscutilor nostri. Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!

Un comentariu:

lidia spunea...

bun articol, Dumnezeu sa te binecuvinteze!