miercuri, 17 decembrie 2008

Sfanta Scriptura - mai este relevanta pentru vremurile noastre?



Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
2 Timotei 3:16-7
Este cartea care a rezistat tutur timpurilor de cand a fost scrisa si pana in zilele noastre...A fost cea mai pretuita de unii si cea mai atacata si distrusa de altii....
Este cartea in care se spune ca este Cuvantul lui Dumnezeu 100%, in care se vorbeste de Persoana Lui in Sfanta Sa Treime ...Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfant....
Este cartea in care este prezentat si Diavolul dusmanul lui Dumnezeu...
Este cartea in care este prezentata viata omului in cele mai complexe fatete ale sale, este cartea in care poti sa vezi cum te vede Dumnezeu inainte ca sa-L cunosti cu adevarat si cum te poate vedea dupa ce-L cunosti....
Este cartea care se gaseste in cele mai multe case, dar peste care praful este in proportia cea mai mare.
Este cartea care "da bine" sa fie in casa! Este folosita pe post de talisman de foarte multi! Este folosita pentru ghicit de, din ce in ce mai multi (culmea... in ciuda faptului ca in ea era specificat categoric ce se intampla cu cei care erau prinsi ca se ocupau cu ghicitul!!!) Este cartea cea mai tradusa din lume: Din aproximativ 2000 de limbi si dialecte a fost tradusa complet sau partial, in aproximativ 1200 de limbi si dialecte....
Iata o scurta prezentare a Sf. Scripturi:

Precursorii Sf. Scripturi au fost piatra (cele 10 porunci scrise pe 2 table de piatra), dupa care suluri de papirus sau pergamente din piele de animal special preparate.


Moise a fost primul scriitor al Bibliei. In multe locuri citim ca Dumnezeu i-a dat insarcinarea sa scrie intr-o carte (aceasta fiind un sul) lucruri care se intamplasera. Poporului din Israel i s-a dat privilegiul sa stranga si sa pastreze cu grija diferitele carti ale Bibliei.Cu aproximativ 400 de ani inainte de nasterea lui Hristos, Vechiul Testament a fost terminat. A fost scris in limba ebraica.Cateva parti scurte (din Ezra si Daniel) au fost scrise in limba arameica. Numai dupa ce Domnul Isus a trait ca om pe pamant au fost scrise cartile si epistolele Noului Testament, si acestea in greaca, pentru ca era limba universala a acelui timp.

Aproximativ 100 de ani dupa Hristos, Noul Testament a fost terminat. Moise a trait cu aproximatix 1500 de ani inainte de Hristos, si de aceea se poate spune ca Biblia a fost scrisa de-a lungul unei perioade de 1600 de ani.

Cea mai frumoasa descriere a Sf. Scripturi este ca ar fi scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu catre om! Catre mine, catre tine!

Acum...ce inseamna pentru tine? Crezi ca este adevarata? Ai citit-o? O citesti? Se spune ca de fapt, cand citim Sf. Scriptura ne vorbeste Domnul Dumnezeu! Mai este relevanta pentru acest nou mileniu atat de ultratehnologizat? Dar pentru tine?

Pentru mine este indreptarul meu de zi cu zi! Din ea imi extrag seva pentru a trai mai mult si mai aproape de Dumnezeu! Ea sta la baza conceptiei mele despre lume si viata. Te invit sa-ti spui parerea! Cu dragoste, un mantuit prin har, Marius!

Niciun comentariu: