sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Ce parere ai despre Sfanta Scriptura? Iti (mai) vorbeste?


Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele, nu vor trece nicidecum.
Matei 24:35

Stiati ca exista o persoana care cu disperare a cautat sa stranga dovezi impotriva Sfintei Scritpuri? A cautat mult aceste dovezi ca in final, sa creada... Si anume sa creada ce spune Biblia, fiindca a gasit dovezi numai in apararea ei. Acest om, este Josh McDowell, care printre alte carti a scris-o si pe aceasta:“Marturii care cer un verdict”.
M-am gandit ca v-ar ajuta sa vedeti cateva dintre acestea:
1. Biblia este o carte unica
• In continuitatea ei
• In raspindirea ei
• In traducerea ei
• In supravetuirea ei
• In invataturile ei
• In influienta ei asupra literaturii
Unica in continuitatea ei:
1. Scrisa intr-o perioada de aproximativ 1600 ani,
2. Scrisa in timpul a peste 60 generatii,
3. Scrisa de 40 autori diferiti, provenind din toate paturile sociale: regi, tarani, filosofi, pescari, poeti, carturari, etc. Moise-lider politic, Petru-pescar, Amos-cioban, Iosua-general de armata, Luca-medic, Solomon-rege, Matei-vames, Pavel-rabin.
4. Scrisa in locuri diferite: Moise in pustie, Ieremia-in temnita, Pavel-intre zidurile inchisorii, Luca-in timp ce calatorea, Ioan-exilat pe insula Patmos.
5. Scrisa in timpuri diferite: David scrie in vremuri de razboi, Solomon in timp de pace.
6. Scrisa in diferite stari sufletesti: Unii au scris de pe culmile bucuriei, altii din adancul necazului si al disperarii.
7. Scrisa pe 3 continente diferite: Asia, Africa si Europa.
8. Scrisa in 3 limbi diferite:ebraica a fost limba vechiului testament, aramaica si greaca, limba Noului Testament.
9. Subiectul ei include sute de probleme controversate, in armonie si continuitate, de la Geneza pana la Apocalipsa. Exista o singura istorie in desfasurare: “Rascumpararea omului din pacat de catre Dumnezeu”.
Poate ca nu esti printre cei ce contesti Sfanta Scriptura, dar, o crezi? Daca nu o crezi, atunci sa fi convins, ca esti in randul celor care practic o contesta prin desconsiderare.
Esti printre cei ce spui ca, crezi ce spune Sfanta Scriptura? Cum se face atunci ca nu o citesti? Sau daca o citesti o citesti cu mai putina atentie decat ai citi o revista sau un ziar? Cu dragoste un mantuit al lui Hristos, Marius!

2 comentarii:

lidia spunea...

da Marius, citesc Biblia cu mare atentie, numai ca, mai vine si vrajmasul sufletelor noastre cite-odata si gindurile noastre zboara pe nu stiu unde, la probleme etc, am patit-o de multe ori!

Marius Jiga spunea...

@Lidia... da cine crezi, ca nu a patit ce-ai patit tu? Fi binecuvantata!