miercuri, 12 ianuarie 2011

Banul - ochiul Dracului?


Căci iubirea de bani, este radacina tuturor relelor; si unii care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta, si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri.
1 Timotei 6:10

Am auzit aceasta expresie, de nu stiu cate ori! O expresie gresita, la fel de impamantenita, ca atatea altele. Partea proasta este ca ajungem sa vedem o problema, acolo unde ea nu este si sa nu vedem problema acolo unde ea este. Asa cum Sfanta Scriptura ne arata, iubirea de bani este o mare problema, ba chiar radacina tuturor relelor! Nu banul in sine! Aruncam anatema asupra bogatiei, care in ea insasi nu are cum sa fie o problema, si nu vedem, ca iubirea de aceasta bogatie, este adevarata problema!
Oamenii se chinuiesc la propriu sa se imbogateasca sau cei care nu pot sa se imbogateasca, se aleg cu o inima rea ca nu pot sa se imbogateasca! Cel care s-a imbogatit, pentru ca acesta a fost telul sau, se lupta sa-si pastreze, aceasta bogatie, in cel mai bun caz, vazand in toti ceilalti eventuali dusmani care vor sa-i distruga, pentru a le lua bogatiile... Am spus, in cel mai bun caz, pentru ca de obicei, cei ce au bogatii, se lupta sa aiba si mai mult, pierzand din vedere, ceea ce spune Domnul, ca, daca avem cu ce sa ne hranim si cu ce sa ne imbracam, ne va fi de ajuns (1 Timotei 6:8)
Pana si saracii stau cu gandul, tot la imbogatire, la genul "ce bine-ar fi daca as fi si eu bogat/a", consumandu-si viata si chinuindu-se ca nu se pot imbogati, gelozindu-i pe cei bogati, etc...
Toate aceste lucruri, se intampla atunci cand ne scapa din vedere persoana Domnului Dumnezeu... ne scapa din vedere ca indiferent ce-am avea pe acest pamant, nu putem duce cu noi in mormant (dupa moarte, se intelege) si indiferent de cat de multe ne lipsesc pe acest pamant (din lucrurile materiale) oricum, nu ne vor trebui in Cer.
Sfatul meu: concentreaza-te pe ceea ce cu adevarat conteaza si anume pe mantuirea sufletului tau. Daca esti mantuit, fi foarte atent, Cuvantul spune ca ispita de a umbla dupa bogatii este foarte mare si cu certitudine sfarsitul este ratacirea de la credinta! In ceea ce te priveste pe tine dragul meu, care inca nu te-ai hotarat pentru Hristos, adevarata bogatie, adica acea bogatie care nu-ti va putea fi luata de nimeni, este bogatia pe care ti-o strangi in Cer, ajutat de Domnul Isus Hristos! Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius!

2 comentarii:

marinus70 spunea...

Da asa este ,banii este ochiul dracului , dar este pentru cine umbla permanent cu mana in bani .Mai este o expresie din popor:poti sa umbli cu mana in miere si sa nu te lingi pe degete?

Marius Jiga spunea...

@Marinus39... Banul NU este ochiul celui Rau... Citeste mai cu atentie Scriptura, daca poate, nu esti de-acord cu afirmatiile mele (pe care am incercat sa mi le fundamentez pe ceea ce spune Scriptura)! Ca si copil al Domnului, poti umbla permanent cu mana in bani si sa nu fie nici o problema. Ba mai mult, am cunoscut oameni care nu erau ai Domnului prin credinta, si cu toate astea au fost corecti in ciuda faptului ca umblau cu foarte multi bani! Bineinteles, nu inseamna ca au mers in Cer. Pentru a merge in Cer, am mai explicat cum trebuie procedat.
In legatura cu vorba din popor, nu vad relevanta: sa inteleg ca tu crezi ca este imposibil sa nu fure cineva? Cu dragoste, un mantuit al lui Hristos, Marius